Keep IT Simple 2019

Avtomatizirana in ročna skladišča pod eno streho

12.00–12.30 | Dr. Domen Marinčič in Matej Stipič, Epilog, d. o. o.

V predstavitvi podjetja Epilog, ki je z lastno blagovno znamko Atlas WMS prisotno širom sveta, bosta Domen in Matej na konkretnih primerih predstavila: 

  • kako so se z avtomatizacijo lotili optimizacije   skladišča aluminijastih in plastičnih profilov za izdelavo oken in vrat v podjetju Veka, Velika Britanija. Z avtomatsko izbiro zalog in delovnih postaj za izdajo blaga so v podjetju število komisioniranj povečali za 50 %. V regalih pa so dobili tudi več praznih mest za nove zaloge. 
  • Kako optimirati komisionirno pot, da bodo stroški in porabljen čas čim nižji. S tem izzivom se običajno srečujemo v kompleksnih visokoregalnih skladiščih, kjer je frekvenca komisioniranja visoka, na učinkovitost komisionarja pa vpliva njegova opravljena pot. V podjetju Extra Lux je s tako optimizacijo Atlas WMS že v prvem mesecu delovanja predlagal 138,3 km oz. za 16,4 % krajšo komisionirno pot, kot so jo v skladišču imeli poprej. 

Epilog je najmočnejše slovensko podjetje specializirano za programske rešitve v notranji logistiki in je na trgu prisotno že od leta 1990. So razvojno naravnano podjetje, ki deluje na globalnem trgu, saj okoli 90% storitev implementirajo na tujih trgih. Znanje in izkušnje na področju informacijskih sistemov upravljanja notranje logistike so strnili v lasten programski paket Atlas WMS, ki odlično dopolnjuje funkcionalnosti ERP sistemov. Atlas WMS je od leta 2010 certificiran s strani nemškega instituta za materialne tokove in logistiko Fraunhofer IML.

Na zemljevidu njihovega znanja so informatika (načrtovanje informacijskih sistemov, programiranje, podatkovne baze, mobilni sistemi, sistemi z visoko razpoložljivostjo...), celovito poznavanje procesov notranje logistike, avtomatizacije z robotiko in komunikacija.

Njihove rešitve so implementirane v industrijah, kjer sta notranja logistika in sledljivost najzahtevnejša: v industriji kovinskih, farmacevtskih in prehrambenih izdelkov.

Na evropskem trgu, kot tudi drugod po svetu, dobavljajo sisteme WMS in MFS vodilnim proizvajalcem z avtomatskimi skladišči in spadajo med prve ponudnike informacijskih rešitev za podporo skladiščenja kovin in dolgih materialov.

Stopite v kontakt s podjetjem:
Epilog, d.o.o., Tehnološki park 21, 1000 Ljubljana │ T: 01 583 80 00 │ E: info@epilog.net │ W: epilog.net LinkedIn

Partnerji