Keep IT Simple 2019

Upravljanje logistike z učinkovito IT podporo: kaj logisti kot uporabniki pričakujemo od dobrega WMS-ja?

9.40–10.00 | Franci Pušenjak, Loma Consulting, d. o. o.

S predavanjem bomo odgovorili na najpogostejša vprašanja, kot so:

  • zakaj specialni WMS ni enako kot upravljanje preko ERP;
  • zakaj je potrebno pred uvedbo WMS urediti procese, organizacijo;
  • katere so ključne funkcionalnosti WMS-ja;
  • WMS in povezani sistemi (TMS, CRM, Route planning, ...);
  • kako se procesno lotiti izbora WMS sistema.

Franci Pušenjak

deluje kot poslovni svetovalec in ima več kot 35 letne izkušnje na področju svetovanja in načrtovanja novih procesov v podjetjih. Je lastnik in direktor lastnega svetovalnega podjetja LOMA consulting d.o.o. Ljubljana. Sodeloval je v izgradnji številnih logističnih centrov doma in v tujini, kot specialist za organizacijo, optimizacijo procesov in stalni napredek.

Preučeval je različne organizacijske modele v praksi in teoriji in jih tudi uspešno uvedel v poslovne sisteme mnogih slovenskih podjetij. Poleg logistike se ukvarja s procesi nabave, trženja in proizvodnje. 

Osnova pristopa je LEAN koncept, sicer pa gradnja in izboljševanje poslovnih procesov terja inovativne zamisli in pristope, ki jih je avtor vgrajeval v mnoge projekte slovenskih podjetij. Znanje je pridobival v odličnih interdisciplinarnih timih ter preko povzemanja najboljše prakse v razvitih poslovnih okoljih Evrope in ZDA. Je član zbornice za management consulting, Ljubljana, slovenskega logističnega združenja in še nekaterih strokovnih združenj v Sloveniji! Franci je višješolski predavatelj, svoje izkušnje pa prenaša na druge tudi na mnogih seminarjih, posvetih in izobraževalnih dogodkih doma in v tujini.

Partnerji