O dogodku

 

AVTOMATIZACIJA IN DIGITALIZACIJA V LOGISTIKI IN PROIZVODNJI 

Zgodovina logistike, je zgodovina avtomatizacije – od parnega stroja do viličarjev in današnjega avtomatskega komisioniranja in pakiranja. Številni trendi – pomanjkanje delovne sile, eksponentna rast e-trgovine na drobno, nove tehnologije – avtomatizacijo v logistiki in proizvodnji uvrščajo med top prioritetne naloge vodilnih logističnih managerjev. McKinsey Global Institute je že pred pandemijo Covid ocenil, da ima panoga logistike, transporta in skladiščenja med vsemi panogami tretji največji potencial za avtomatizacijo. Spremenjene razmere zadnjih treh let, to dejstvo samo še potrjuje.

 

Zakaj se v podjetjih lotevamo avtomatizacije?
Ker je avtomatizacija procesov z uporabo tehnologije, ki zmanjšuje človekovo izvajanje delovnih nalogov oziroma opravil, v vseh panogah sinonim za izboljšanje kakovosti, nadzora, večjo učinkovitost, zmanjševanje stroškov, prihranek časa, standardizacijo procesov in izboljšanje ravni storitev.

 

Zakaj avtomatizacija v logistiki?
V logistiki se avtomatizacija lahko (oz. bi se morala) izvajati pri vseh dejavnostih, od nadzora sistemov, strojev, programske opreme v skladiščih, distribucijskih centrih in vozilih do storitev za stranke in povratne logistike. Z drugimi besedami, v celotni oskrbni (dobavni) verigi. Pri tem vam lahko pomagajo avtomatizirani skladiščni sistemi (AS/RS), transportni sistemi, avtomatski sortirniki, razni konvejerji, tekoči trakovi, regalna dvigala, manipulatorji, avtonomno vodena vozila (AGV), avtonomni mobilni roboti (AMR), avtomatski povijalci palet, avtomatski merilniki količin in kakovosti …

Na trgu je morje različnih rešitev. Treba pa je izbrati pravo, tako oz. tisto, ki vam bo z ustrezno implementacijo in podporo zagotovila dolgoročno uspešnost poslovanja.

 

⇒ Če bi želeli na konferenci predstaviti vaše rešitve ali kako drugače sodelovati, pišite na info@slz.si.

 

Podroben program je v pripravi.

Ura Program

Partnerji