Avtomatizacija in digitalizacija v logistiki in proizvodnji

Zgodovina logistike, je zgodovina avtomatizacije – od parnega stroja do viličarjev in današnjega avtomatskega komisioniranja in pakiranja. Številni trendi – pomanjkanje delovne sile, eksponentna rast e-trgovine na drobno, nove tehnologije – avtomatizacijo v logistiki in proizvodnji uvrščajo med top prioritetne naloge vodilnih logističnih managerjev. McKinsey Global Institute je že pred pandemijo Covid ocenil, da ima panoga logistike, transporta in skladiščenja med vsemi panogami tretji največji potencial za avtomatizacijo. Spremenjene razmere zadnjih treh let, to dejstvo samo še potrjuje.

 

Zakaj se v podjetjih lotevamo avtomatizacije?
Ker je avtomatizacija procesov z uporabo tehnologije, ki zmanjšuje človekovo izvajanje delovnih nalogov oziroma opravil, v vseh panogah sinonim za izboljšanje kakovosti, nadzora, večjo učinkovitost, zmanjševanje stroškov, prihranek časa, standardizacijo procesov in izboljšanje ravni storitev.

 

Zakaj avtomatizacija v logistiki?
V logistiki se avtomatizacija lahko (oz. bi se morala) izvajati pri vseh dejavnostih, od nadzora sistemov, strojev, programske opreme v skladiščih, distribucijskih centrih in vozilih do storitev za stranke in povratne logistike. Z drugimi besedami, v celotni oskrbni (dobavni) verigi. Pri tem vam lahko pomagajo avtomatizirani skladiščni sistemi (AS/RS), transportni sistemi, avtomatski sortirniki, razni konvejerji, tekoči trakovi, regalna dvigala, manipulatorji, avtonomno vodena vozila (AGV), avtonomni mobilni roboti (AMR), avtomatski povijalci palet, avtomatski merilniki količin in kakovosti …

 

Keep IT Simple 2024
Na trgu je morje različnih rešitev. Treba pa je izbrati pravo, tako oz. tisto, ki vam bo z ustrezno implementacijo in podporo zagotovila dolgoročno uspešnost poslovanja. Za informiranje in seznanjanje z novostmi iz sveta informacijskih tehnologij in drugih tehnoloških rešitev, že leta skrbi konferenca Keep IT Simple, IT v logistiki in proizvodnji. Letošnja konferenca bo potekala 3. oktobra 2024 v Bled Rose Hotelu na Bledu. Za udeležence je konferenca brezplačna, obvezna pa je predhodna prijava. 

 

Priložnost za partnersko sodelovanje
Bi želeli predstaviti vaše rešitve ali kako drugače sodelovati kot partner 8. konference Keep IT Simple? Za več informacij pišite na info@slz.si.

Program*

Ura Program
9.00-13.00 Program konference Keep IT Simple 2024
13.00-15.00 Odmor za kosilo in druženje
15.00-18.00 ELA Awards 2024
* Podroben program je v pripravi.

Prijavnica

Konferenca je za udeležence brezplačna, obvezna pa je pisna prijava.
V primeru zadržanosti, odjavo pošljite najkasneje tri delovne dni pred dogodkom na e-naslov info@slz.si. Pri kasnejši odjavi ali neodjavi in neudeležbe na dogodku vam zaračunamo strošek organizacije v višini 50,00 EUR (22-odstotni DDV ni vključen).

 

Partnerji